Stay Connected:

Plan uw bijtelling bij het kopen van een auto van de zaak – bijtellingspercentage

Als u van plan bent om een auto voor de zaak te kopen, let dan op de CO2-uitstoot van de auto bij uw keuze. Dit kan namelijk flink schelen in de belastingheffing.

Bijtellingspercentage - Hard Advies Administratiekantoor Amsterdam
Bijtellingspercentage – Hard Advies Administratiekantoor Amsterdam

Welke belangrijkste veranderingen komen er ?
Voor verdere vergroening van de autobelastingen heeft de regering al naderende maatregelen aangekondigd en een wetgeving aangenomen. Dit houdt in dat hoe hoger de CO2-uitstoot is hoe meer belasting u moet gaan betalen. In 2016 worden alle bijtellingspercentages verhoogd. De enige uitzondering is de bijtelling voor auto’s die compleet op elektriciteit rijden, die bijtelling wordt 4%. Het ziet er naar uit dat we in 2017 nog maar 3 categorieën krijgen binnen de bijtellingen.

Aangekondigde bijtellingscategorieën vanaf 2017
CO2-uitstoot (gr/km)    Bijtelling
0 gram per kilometer    4% bijtelling
1 t/m 50 gram per kilometer    17% bijtelling
Vanaf 51 gram per kilometer    22% bijtelling

Zoals het er nu naar uit ziet wordt in 2018 de bijtelling voor auto’s met een CO2- uitstoot van 1 t/m 50 gram per kilometer verhoogd naar 19% en in 2019 wordt dit zelfs verhoogd naar 22%. Deze percentages gelden alleen als de auto’s in dat jaar voor het eerst op naam worden gezet en in dat jaar nieuw worden aangeschaft.
Wat is de hoogte van de bijtelling als u in 2015 nog een energiezuinige auto koopt.

Nu is het standaardbijtellingspercentage 25% . Als u in 2015 nog een auto koopt met een lager bijtellingspercentage dan hoeft u over de eerst 60 maanden allen het bedrag aan dat percentage af te staan en worden na die 60 maanden opnieuw het bijtellingspercentage berekend op basis van de dan geldende

CO2-uitstootgrenzen.
Is het slim om in 2016 een auto te kopen met het standaard bijtellingspercentage van 25%.
In 2016 is het bijtellingspercentage 25% voor auto’s met een uitstoot van af 107 gram CO2 per kilometer voor de gedurende 60 maanden na aanschaf. Als u nog een jaartje extra wacht, dan is het bijtellingspercentage slechts 22% en dat over een periode van 60 maanden na aanschaf. Het is dus voordeliger als u uw auto koopt in 2017 in plaats van in 2016

Add Your Comments

Your email address will not be published.

First Name*
Subject*
Email*
Your Comments