Hardadvies
Maak afspraak

Inrichten financiele administratie

Het opzetten van de financiële administratie

Het opzetten van een administratie vereist maatwerk. Een standaard softwarepakket is niet voldoende voor een effectieve financiële administratie. De administratie moet specifiek worden aangepast aan uw bedrijf, zodat het als een betrouwbare indicator voor uw bedrijfsprestaties kan dienen. De accountant is de aangewezen persoon om samen met u te bepalen welk pakket en welke modules relevant zijn voor uw bedrijf en hoe u deze optimaal kunt opzetten.

De inrichting van de financiële administratie verschilt afhankelijk van het type onderneming, zoals een handelsonderneming, een productieonderneming of een zakelijke dienstverlening.

finance

Handelsondernemingen

Bij deze ondernemingen wordt de brutowinst behaald uit het verschil tussen verkoop- en inkoopprijzen. Uw financiële administratie moet inzicht geven in de kosten die worden gemaakt om de verkoopomzet te realiseren.

Productieondernemingen

Productieondernemingen creëren nieuwe producten door middel van materialen en arbeidskracht (manuren). In de financiële administratie moet u de kosten van materialen en arbeidsuren bijhouden. Daarnaast is het belangrijk om zicht te hebben op de indirecte kosten en voortgang van het werk, vooral bij stukproductie. Als er sprake is van projecten met een vastgestelde prijs, moet uw financiële administratie ook de omvang van eventuele extra werkzaamheden weergeven.

Ondernemingen in de zakelijke dienstverlening

Zakelijke dienstverleners zijn er in verschillende vormen en maten, zoals horeca, adviesbureaus, reparatie- en transportbedrijven. Het unieke karakter van uw bedrijf moet worden weerspiegeld in uw financiële administratie. Alleen dan kan de administratie dienen als een effectief stuurinstrument voor u als ondernemer.

Bel vandaag
Klantreviews over hardadvies financieel
diensten?
Ons oplossingen
crossmenu